pod lupą

TRX w kosmetykach co to jest?

TRX to jeden z najnowszych kwasów odkrytych w kosmetyce. Co właściwie takiego robi dla skóry?

TRX to z ang. tranxamic acid [TA] , czyli kwas traneksamowy. Relatywnie niedawno wprowadzony do kosmetyki, być może wkrótce zostanie tylko i wyłącznie w kosmetykach profesjonalnych. Co takiego robi dla Twojej skóry?

Wpływ TRX na skórę.

Znany jest przede wszystkim z skutecznego zwalczania niechcianych przebarwień skóry wszelkiego pochodzenia. Jeśli masz przebarwienia pozapalne, hormonalne, starcze, polekowe zdecydowanie sięgnij po kosmetyki z tą substancją. Oprócz likwidacji starych przebarwień, zapobiega powstawaniu nowych. Jeśli masz z kolei skórę podrażnioną, skłonną do zaczerwienień lub cierpisz na trądzik różowaty szukaj kosmetyków w których kwas traneksamowy połączono z witaminą B3, czyli kwasem nikotynowym. Takie połączenie koi skórę, hamuje grę naczyniową i pomaga zlikwidować zaczerwienienia.

sprawdź dodatkowo

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *